Viori model Guarnieri
Viorile model Guarnieri sunt copie dupa modelul marelui lutier italian, Guarneri del Gesu 1730.
Acestea se diferentiaza prin forma lor, au corpul mai mare decât vioara model Stradivari. In consecinta, volumul de aer din interiorul instrumentului fiind mai mare, fibra lemnului vibrează mai puternic si produce un sunet mai puternic, acest lucru confera o vibratie puternica a lemnului.
De asemenea se mai deosebesc prin tipul F-urilor, avand forma ascutita.
Mentiuni:
Temperatura medie de pastrare ale instrumentelor in cutii, huse sau fara acestea, va fi la 18-20 grade Celsius, in incaperi care sa nu fie nici prea umede si nici prea uscate: umiditatea relativa a aerului de 40-60 %. Variatiile mari ale temperaturii si umiditatii de pastrare provoaca craparea instrumentelor sau degradarea finisajului si incleierilor.
Produsele se vor apara de zgarieturi si lovituri, se vor feri de expunerea directa la razele solare, ploaie, schimbarea brusca a temperaturii, contactul cu solventii organici (spirt, gaze, acetona), precum si asezarea lor in apropierea surselor de caldura.
In timpul repausului instrumentelor muzicale, se pastreaza in pozitia verticala sau orizontala cu corzile in sus.
Pentru folosirea rationala a instrumentelor in timpul utilizarii lor, se recomanda ca degetele sa nu fie umede deoarece ar determina oxidarea corzilor.