ATENTIE!
Imaginile sunt reprezentative; culoarea, nuanta, instrumentelor/produselor, in realitate poate sa difere fata de imaginea afisata in functie de setarile dispozitivului de pe care se vizualizeaza. Pentru mai multe detalii privind instrumentele (viori, viole, violoncei si contrabasi) consultati rubrica "Specificatii".

Majoritatea producatorilor de vioara moderni prefera sa creada ca vioara este atat de pura in conceptia sa, incat pur si simplu nu necesita adaugate detalii ornamentale.
Desi exista intr-adevar o anumita justificare pentru acest idealism functionalist al secolului 20, cu siguranta nu este in concordanta cu mediul baroc in care vioara s-a dezvoltat si a ajuns la maturitate.
Inainte, in timpul si chiar dupa perioada clasica de constructie a viorii in Italia (intre anii 1550-1750), un numar impresionant de mare de instrumente muzicale au fost decorate si fara surprindere insa, multi dintre maestrii lutieri au ales sa decoreze cel putin o parte din creatiile lor.
Printre aceste instrumente muzicale cu elemente decorative se numara si una dintre viorile lui Antonio Stradivari, "Cipriani Potter" 1683.

Executata manual cu fata din cea mai buna calitate de molid de rezonanta din zona muntilor Carpati, cu spatele dintr-o bucata, eclisa si gatul, din lemn selectat cu mare atentie si deosebit de frumos de paltin cret, cuprinzand elemente decorative atat pe fata, spate cat si pe eclisa si melc.

Fileul este incrustat special, cu os si abanos dand o nota de distinctie si eleganta.
Intregul proces de lacuire este executat manual, cu lac de ulei. Accesoriile sunt de cea mai buna calitate (chei, pragus, limba, cordar, barbie, buton) din os si abanos combinat cu lemn exotic.

 Detaliile fine si munca precisa fac ca aceste instrumente sa atraga muzicienii profesionisti.
 Aceasta vioara se caracterizeaza printr-un sunet profund, deosebit, raspandind acorduri armonioase spre incantarea iubitorilor de muzica.

Instrumentul este insotit de certificat de autenticitate.

 Vioara Antonio Stradivari, copie 'Cipriani Potter 1683', executata manual, montata profesional.

Specificatie instrument
Model Copie Cipriani Potter 1683
Calitate Gliga Special
Marime 4/4
Finisaj Ulei
Tip spate 1 bucata
Tip fileu Incrustat Special cu Os si Abanos
Lemn fata Molid de rezonanta
Lemn spate Paltin cret
Lemn eclisa Paltin cret
Lemn gat Paltin cret
Accesorii Abanos cu Os si Lemn Exotic
Fixuri 1 fix

Vioara 4/4 Gliga Special (maestru), spate intreg, intarsie os si abanos - Copie "Cipriani Potter" 1683

  • Cod produs: M-V044-ODCP

Etichete: vioara, maestru, gliga